Dat we door de coronamaatregelen allemaal thuisblijven hoeft niet te betekenen dat de Koningsspelen niet door kunnen gaan, dacht Nijkerk Sportief en Gezond. Zij organiseerden vrijdag 17 april 2020 online Koningsspelen via YouTube. Kinderen van nagenoeg alle scholen in Nijkerk deden mee. Via de scholen waren de stempelkaarten verspreid en om 10.00 uur precies waren alle kinderen er klaar voor. Met een gezamenlijke warming up op het liedje Tsjoe Tsjoe Wa gingen de Koningsspelen van start.

Apart van elkaar, maar toch verbonden
Dat iedereen in zijn eigen huiskamer of tuin hetzelfde deed, gaf een gevoel van onderlinge verbondenheid. Tijdlijnen op sociale media en de stroom aan berichten in whatsappgroepen kleurden oranje van alle foto’s en filmpjes die onderling werden gedeeld. En ineens bleek het hamsteren van rollen wc-papier nog niet zo’n gek idee te zijn geweest toen de opdracht kwam van jezelf, je broertje of zusje of één van je ouders een mummie te (laten) maken of toen het traditionele blikgooien werd ingeruild voor wc-rol-gooien, waarbij zowel de blikken áls de pittenzakjes door rollen wc-papier waren vervangen.

Samen enthousiast
De flauwe grapjes over wc-papier en hamsteren, de (zogenaamde) opwinding over de rommel die ontstond in huiskamers en tuinen (want behalve ALLE oranje attributen in huis moesten deelnemers ook ALLE kussens van banken en bedden trekken) en de gezamenlijke vrolijkheid en het enthousiasme over zo’n leuk initiatief; alles werd gedeeld. Koningsspelen in coronatijd? Zo doen we dat Samen in Nijkerk!