Dat was de boodschap die de presentaties met elkaar verbond tijdens de thema avond Zorg en Gezondheid op 18 november 2019 in Roden. Samen wijzer worden over de zorgverzekering voor komend jaar en over de dienstbaarheid van de mantelzorgmakelaar.


Na een warm welkom vertelden Alisa en Siska over de werking en de belangrijkste wijzigingen van de zorgverzekering in 2020. Onderwerp van gesprek is toch wel de collectieve korting die van 10% naar 5% gaat. Maar bovenal vinden de deelnemers van deze avond het cruciaal dat Univé altijd dichtbij is.

Na de pauze met koffie, thee en cake werd er een presentatie gegeven door Nancy Bekkering, Mantelzorgmakelaar van het Noorden. Wat is nou mantelzorg? Alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe en sociale omgeving. Mantelzorg is vaak geen keuze maar het overkomt je. 

Een Mantelzorger kan ook een kind zijn die voor een ouder zorgt. Een kind hoort ook kind te zijn en niet alleen mantelzorger vertelt Nancy.

Uit de presentatie kwam ook naar voren dat er veel verschillende instanties zijn voor een mantelzorger die benaderd moeten worden voor de hulpbehoevende. Daarom kan een mantelzorgmakelaar van grote waarde zijn. In veel gevallen, dus ook bij Univé, worden een aanzienlijk deel van kosten vergoed bij een aanvullend pakket. Voor meer informatie: ga op bezoek bij Nancy

Het was een leerzame avond die werd afgesloten met een hapje en een drankje.