Femmie, woonachtig in het mooie dorp Roderwolde in de gemeente Noordenveld is al zeven jaar actief gastvrouw van het Martiniziekenhuis en zeer nauw betrokken bij de wielersport in het Noorden. Zonder Femmy, geen koers. In 1970 was zij de één van de eerste vrouwelijke wielrensters met een licentie.


Mijn rol als gastvrouw staan op dit moment even on hold. Tot half maart 2020 was ik nog actief met twee vrouwelijke collega’s. Uiteraard waren er al wel extra maatregelen getroffen. Als gastvrouw ben ik degene die voor u klaar staat mocht u wat minder mobiel zijn en graag naar de afspraak worden gebracht. Een sociaal praatje, de betrokkenheid bij de bezoekers en de collegialiteit onderling maken van mij een blij mens.  Mijn weekindeling is nu geheel anders. We hebben als collega’s contact via een groepsapp. Mijn kinderen zijn werkzaam in het ziekenhuis en in de kinderopvang waar voornamelijk ouders van vitale beroepen de kinderen brengen. Ik ben nooit zo gauw bang, maar in deze tijd baart met dit me wel zorgen.

Ik breng naast mijn rol als gastvrouw veel van mijn vrije tijd door in de wielersport en ben hierdoor nauw betrokken bij de Noordelijke WielerVereniging Groningen. Ik beheer het wedstrijdsecretariaat en ben vertrouwenspersoon van deze mooi club. Daarnaast ben ik secretaris van de wieler meerdaagse Noordenveld Westerkwartier. Tijdens de wedstrijden ben ik vaak chauffeur voor de jury en geluidsauto. Na de Ronde van Groningen 2 maart 2020 ging er helaas een streep door Olympia’s Tour, een etappewedstrijd voor de heren en de Healthy Ageing Tour, een UCI etappewedstrijd voor de wereldtop vrouwenwielrennen. Er is voor het Nederlands Kampioenschap op de weg voor dames en heren een nieuwe optie voor een datum in augustus 2020. In het parcours is de ‘Col du VAM’ opgenomen, fingers crossed.

Nog even terugkomend op mijn beweegmomenten. Gelukkig wonen we in het noorden en is er een prachtig groot Natuurgebied De Onlanden vlakbij mijn huis. Om fit te blijven wandel en fiets ik veel. Op zaterdag wandel ik al jaren met drie vriendinnen 25 km. We houden dit nog steeds vol, uiteraard lopen we breed uit en als we iemand tegenkomen stappen we in de berm. Lekker blijven bewegen zorgt ervoor dat ik goed gehumeurd en fit blijf. Thuis heb ik een grote tuin waarin ik vaak aan het werk ben. Dit is voor mij ook een heerlijke vorm van ontspanning.

 

Van mij mag er nu al wel een streep door 2020. Ik wil graag een nieuwe start, dat er zo snel mogelijk een middel tegen Corona is ontwikkeld en dat ons leven weer normaal kan beginnen. Zullen we dan maar gelijk een streep door 2020 zetten? Het leek een mooi getal, maar helaas is de werkelijkheid anders.

Ter afsluiting heb ik nog een Fit -Tip en deze is niet alleen voor deze nare periode. Ik doe namelijk al jaren mee aan de work-out van Olga Commandeur. Iedere werkdag om 10 over 10 doe ik actief mee. Het geeft me energie voor de gehele dag.

Femmie