Het corona virus heeft hard om zich heen geslagen.. zelf heb ik een paar mensen gehoord die het hebben in onze omgeving, maar gelukkig allemaal weer hersteld.

Ook een gekke tijd in mijn kledingwinkel in Paterswolde, sinds de intelligente lock-down is ook daar veel veranderd. Natuurlijk is het heel rustig, want van iedereen wordt verwacht dat we thuis blijven en dat moet ook. Af en toe komt er eens iemand en gelukkig kunnen we ons dan prima aan de voorzorgsmaatregelen houden. Zo was er laatst een lieve klant, ze was net hersteld van kanker. Ik vond het eigenlijk best ricicovol dat ze er was en zei dat ook tegen haar. Maar ze was zo blij dat ze er even uit was en even met iemand kon praten en een kopje koffie kon drinken, dat ze het risico voor lief nam..

Wij zijn nu op aangepaste tijden open zodat we daarnaast ook nog privé afspraken met klanten kunnen maken. Nu al een paar keer gehad dat er na 16:00 uur een klant het rijk voor zich alleen had. 1 op 1 shoppen, dat vinden klanten wel heel fijn. Ook krijg ik nu regelmatig berichtjes omdat ze iets op Facebook, Instagram of de website hebben gezien. En dan bezorg, of stuur ik het gratis naar ze op. Ook heel lief hoe er gereageerd wordt. Een vriend van mijn man appte me gisteravond dat zijn moeder graag iets wilde bestellen. Ze had op de site iets leuks gezien, over en weer geappt en de volgende dag opgestuurd. Ook kadobonnen worden nu regelmatig gekocht, vaak echt met de gedachte om ons te helpen, erg lief.. Ik hoop ook dat heel veel mensen lokaal gaan shoppen, anders ben ik echt bang dat er straks geen winkel meer overblijft. Heb nu de eerste faillissementen voorbij zien komen .. En zeg nou zelf het is toch ook veel leuker om in een winkel te shoppen: rustig rondkijken, lekkere espresso met bonbon, beetje kletsen, iets leuks uitzoeken en eerlijk advies krijgen.

Prive is het ook heel anders, mijn man Dannie heeft een fysiopraktijk, daar ligt het natuurlijk ook helemaal stil. Beeldbellen doen ze wel, maar om een klant dan echt goed te kunnen helpen? Niet echt.. Samen met een compagnon doen ze nu wekelijks een podcast, daar halen ze nu weer positieve energie uit.

Qua bewegen wandelen we nu iedere dag 1 a 1,5 uur. Moet zeggen dat ik dat alleen maar als positief ervaar. Ben me bewuster van de natuur, hoor en zie veel meer. Heb nu al drie keer een specht gehoord en ook nog gezien. Zij zullen ook wel niet weten wat hun overkomt… wat een rust…Daarnaast praten we meer dan ooit, dus relatietechnisch ook alleen maar beter.

Ik probeer iedere dag oefeningen (ook een soort fit challenge) te doen en ben weer begonnen om het hardlopen weer wat op te pakken. Precies een jaar geleden heb ik met een stel vriendinnen de halve marathon van Berlijn gelopen. Was prachtig, maar ben toen geblesseerd geraakt en heb sindsdien niet meer gelopen. Vrijwel gelijk lid geworden van een sportschool en raakte helemaal in de ban van HIT (high intensity training). Heerlijk vind ik dat, kortdurend, explosief en voelde me de rest van de dag super fit!

Erg goed dat jullie een fit-challenge zijn gestart Erika en Menke! In zo’n korte tijd zoveel deelnemers kunnen motiveren! Knap!
Ik wens iedereen heel veel succes, doorzetten want uiteindelijk voel je het!
en zoals ze bij Dannie op de praktijk regelmatig zeggen:

“Kop d’r veur”

#StayFit

Liefs Josefien