Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een Automatische Externe Defibrillator (AED), een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand, speelt daarin een cruciale rol. Maar dan is het wel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED werkt.

Daarom biedt Univé Noord-Nederland aan onze leden in Roderwolde een gratis AED-training aan.

Data en locatie training:
Datum:  Maandag 24 oktober om 19.30 uur
Locatie:  Stichting Dorpshuis Roderwolde
Adres:    Hoofdstraat 21-A
               9315 PA Roderwolde

Tijdens de workshop leer je hoe je moet omgaan met de AED en iemand moet reanimeren. Aan het einde van de workshop ontvang je een certificaat en kun jij het verschil maken voor een naasten of dorpsgenoot.

Wil jij meedoen? Meld je dan snel aan. Aanmelden kan tot 18 oktober.
 
Buurt-AED
Elke week krijgen driehonderd Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurt-AED levens kan redden.

Univé en een hartveilig Nederland
Om te kunnen spreken van landelijke dekking zijn er in Nederland nog zo’n vijfduizend AED’s nodig die dag en nacht bereikbaar zijn. Univé levert daar graag een bijdrage aan.

Daarom heeft Univé Noord-Nederland haar vijftien winkels in het werkgebied aan de buitenzijde voorzien van een AED. Daarnaast ondersteunen we lokale initiatieven voor buurt-AED’s en bieden we in samenwerking met lokale EHBO-verenigingen gratis AED-workshops aan voor buurtbewoners of bijvoorbeeld medewerkers.