Landgoed De Braak maakt, net als Vennebroek en De Duinen, onderdeel uit van de landgoederengordel rond Paterswolde. Hoewel landgoed De Braak aan de andere kant van de weg ligt, is het qua sfeer een heel ander landgoed dan Vennebroek.  Het parkbos is in de 19e eeuw in landschapsstijl ontworpen en je vindt er vijvers, kronkelpaadjes en weilanden. Doe wel laarzen aan want het is in de winter drassig in het bos, aldus Hilde en Mirjam van Noordergeheim die op onderzoek uit gingen op het landgoed.

Op het landgoed vind je eiken- en beukenbomen van meer dan 350 jaar oud. In het voorjaar staan de percelen voor landhuis De Braak volop in bloei met stinzenplanten, sneeuwklokjes, bosanemoon en narcissen. Op landgoed De Braak staat een vleermuizenkelder, die voor verschillende vleermuizen een schuilplaats biedt.

   

Het prieeltje doet ‘s zomers dienst als theehuis. Dan kun je er iets drinken en een zelfgebakken lekkernij krijgen. We hopen zó dat dat deze zomer weer kan..

Meer informatie over het landgoed >> 

Hilde en Mirjam, bourgondische Noorderlingen met een neus voor geheime adressen. Zij houden van eten, koken, tuinieren, rommelmarkten, styling en ambachtelijkheid.

Lees meer over hun activiteiten >>