Rinesh en Barry hebben op donderdag 28 maart 2019 in het kader van de Week van het Geld les gegeven in de groepen 7 en 8 van SBO ’t Hoge Holt in Roden. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

De leerlingen gingen interactief met elkaar bezig door met elkaar voorbeelden te bedenken over verzekeren, zoals premie betalen, risico’s lopen en de kans dat er iets mis kan gaan. Iedereen deed enthousiast mee.
Daarna werd het spel“Fix je Risk” gespeeld. In het spel staan Mila, Finn en meneer van Brakel centraal die allerlei avonturen beleven, verdeeld over drie rondes. De klas werd opgedeeld in groepjes en het spel werd met veel plezier gespeeld. Vervolgens kreeg ieder team per ronde een budget om zich te kunnen verzekeren voor gebeurtenissen die geld kosten. Maar er zijn ook gebeurtenissen die niks kosten of juist geld opleveren.

Het rad van gebeurtenissen bepaalde vervolgens wat er allemaal gebeurde. In de finaleronde waren de leerlingen erg gemotiveerd om te winnen. Na het spel kreeg iedere leerling een diploma.

De les was bij de leerlingen en onderwijsteam goed ontvangen en hebben een gezellige en leerzame ochtend gehad. Rinesh en Barry zijn verzekeringsadviseurs bij Univé.