Interzorg ondersteunt mensen hun eigen leven voort te zetten. Dat doen wij met behulp van dagelijkse tot specialistische zorg, in Noord- en Midden-Drenthe.

Om dat te kunnen doen, gaan wij in gesprek met elkaar: u, uw naaste(n) en wij. We leren elkaar kennen, als mens, we spreken verwachtingen uit, zoeken naar mogelijkheden, we willen weten of we het goed doen. En als we duidelijke afspraken hebben gemaakt, zorgen we dat u en uw naaste(n) zich veilig en vertrouwd voelen, u thuis bent in uw eigen huis, we professionele en vernieuwende zorg bieden en van elke maaltijd een genietmoment maken. Spontaan dagelijks, maar zeker elke maand vragen we aan u: waarmee kunnen wij u van dienst zijn? Heb we gedaan wat we hebben afgesproken, heeft dat het gewenste effect en hoe kunnen wij het beter doen?

Daarom werd in het kader van NL DOET 2019 op 15 maart 2019 met zorginstelling De Hullen in Roden een high tea georganiseerd. Met bloemstukjes op de tafels die door bewoners zijn gemaakt. Waardoor ze een warme en gezellige middag beleefden. Een middag die ze niet zullen vergeten en een waardevolle herinnering zal blijven.
Een team van vrijwilligers waaronder medewerkers van Univé Noord-Nederland en Management in de zorg (Hanze) droegen hieraan bij. 

Zo werd er aan het eind van de ochtend gestart met het bereiden van allerlei lekkernijen die horen bij een High Tea en het opmaken van de schalen en etagères. Na een gezamenlijke lunch met de vaste vrijwilligers is vervolgens de zaal van het restaurant klaargemaakt om vanaf half 3 de bewoners op te halen en te ontvangen met koffie en thee. 

Na een opening door activiteitenbegeleidster Denise genoten de bewoners  van alle lekkernijen onder muzikaal genot van een zangduo met trekharmonica.  

Er werden veel oude liederen gespeeld en meegezongen. Sommige bewoners melden zich zelfs op de dansvloer waarna er een heuse danswedstrijd is gehouden. Uiteraard gingen de bewoners er met de medailles vandoor. Uiteindelijk konden ook de vrijwilligers het niet laten hun zangkwaliteiten te laten horen, o.a. Frans Bauer en Hepie en Hepie kwamen voorbij.

Na afsluiting en een dankwoord zijn de bewoners weer terug gebracht naar de huiskamers. De bewoners hebben zichtbaar genoten en waren ontzettend dankbaar. Iedereen heeft een heel plezierige middag gehad waarbij er vooral veel is gelachen en heerlijk gegeten. Absoluut voor herhaling vatbaar.

Een impressie:

Meer informatie: https://www.interzorg.nl


Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.  

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden.