De e-bike is populair, maar wel heel anders dan de gewone fiets. De fiets afstellen, de snelheid regelen, bochten maken, het gaat allemaal net even anders met de e-bike. 

Daarom werd er op 13 juni 2019 een geheel verzorgde dag georganiseerd bij VV Roden, speciaal voor iedereen die een e-bike heeft of nog twijfelde over de aanschaf ervan.

Na een welkomstwoord werden de deelnemers in groepjes verdeeld en kon men beginnen met de onderdelen. Er was onder andere een reactietest, een oefening met een alcoholbril, oefeningen op de fiets, uitleg over de e-bike van fietsenzaak De Fiets, een verkeersquiz en alle deelnemers konden een sapje tappen. Ook voor de lunch en een goodiebag is gezorgd. 's Middags was er een kleine informatiemarkt voor senioren. Waar ze onder andere meer informatie konden krijgen over veiligheid in het verkeer, fietsverzekeringen, letselschade, ondersteuning bij het ouder worden en welzijnsactiviteiten in de buurt.

Bekijk ook een impressie van de dag>>

Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, Gemeente Noordenveld, Univé Rechtshulp en Univé Noord-Nederland.