Stichting Nagele Expositie/Museum Nagele bestaat al 21 jaar en is 4 middagen per week open dankzij de ruim 75 vrijwilligers. We ontvangen geen structurele subsidies. De vaste expositie gaat in op de ontstaansgeschiedenis van Nagele, het verhaal van de drooglegging en inrichting van Noordoostpolder, ontwerp en realisatie van Nagele en haar unieke plaats in de architectuurgeschiedenis.  Elke 3 maanden is er een nieuwe wisselexpositie op het gebied van architectuur en beeldende kunst.

Vanwege het bijzondere ontwerp en de bijzondere architectuur van het dorp Nagele heeft Museum Nagele als architectuurcentrum niet alleen regionale, maar ook nationale en internationale betekenis op het gebied van wederopbouwarchitectuur. Aan ontwerp en architectuur hebben ongeveer 32 architecten meegewerkt.

Museum Nagele is gehuisvest in de voormalige roomskatholieke kerk die gebouwd is in 1962 door de architecten T. Taen en T. Nix. De gehele oostkant van dit gebouw is een unieke claustrawand. Er zijn er maar enkele van in Nederland bewaard gebleven. Onze prachtige claustrawand bestaat uit ruim 600 open betonelementen met heel dun glas, maar is natuurlijk niet echt energievriendelijk; duurzaamheid was in de jaren 60 nog niet zo'n aandachtspunt als nu. Het doel is om de huisvestiging van het museum duurzamer te maken.

Meer informatie: https://museumnagele.nl