Ons uitgangspunt is incidenten voorkomen, maar als het mis gaat kunt u op ons rekenen. De brandweerpost Ruinen maakt onderdeel uit van de gemeente De Wolden. Deze gemeente heeft 4 brandweerposten: Zuidwolde, Ruinerwold, de Wijk/Koekange en Ruinen, met in totaal ongeveer 55 vrijwilligers. 

Binnen brandweerpost Ruinen zijn 16 brandweervrijwilligers actief. De postchef is Rolf Reinders. De plaatsvervangend postchef is André Nijstad. Iedereen heeft dezelfde basis. Sommige vrijwilligers hebben extra opleidingen gevolgd en daardoor meerdere taken. Zes zijn bevelvoerders, zes chauffeur en vier personen zijn onderdeel van de Verkenning Eenheid Brandweer: de meetploeg. De meetploeg voert metingen uit op het gebied van gevaarlijke stoffen, radioactiviteit en explosiegevaar. Voor alle disciplines wordt er door ons geoefend. Ieder op zijn eigen gebied en om de week samen.

Hiernaast hebben we ook tijd voor gezelligheid. De oefenavond sluiten we af met een hapje en een drankje verzorgd door onze “oud-leden”. Oud-leden zijn brandweerlieden die niet meer in actieve dienst zijn maar nog steeds erg betrokken zijn bij het wel en wee van de post. Iedere vrijwilliger is lid van de personeelsvereniging. PV “De Pieper” organiseert elk jaar verschillende activiteiten. Hierbij worden ook onze oud-leden betrokken. Enkele voorbeelden van de afgelopen jaren: we hebben op waterski’s gestaan, een klimpark bezocht, kerststukjes gemaakt en voor elkaar gekookt: walking diner. Ook de kinderen van onze vrijwilligers worden niet vergeten, zij mogen gezellig mee tijdens de familiedag.

Verder proberen we jaarlijks een gezellige avond bij onze kazerne te organiseren voor alle inwoners en bezoekers van Ruinen e.o. Wij laten iedereen graag op een ontspannende manier kennis maken met ons: de brandweervrijwilligers. Is er een dorpsactiviteit, dan is de kans is groot dat we erbij zijn!

Meer informatie:
www.vrd.nl/brandweerpost-ruinen/brandweerpost-ruinen.html