Een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. In het Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis.

Logeren in Het Huis
Het Huis is veel meer dan een dak boven het hoofd. Gezinnen ontmoeten elkaar in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis zoals de woonkamer, keuken en wasserette. Zij vinden steun bij het management en de vele vrijwilligers. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden. Op een eigen kamer hebben ze alle privacy. En door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Meer informatie: www.kinderfonds.nl/huis-groningen

Ter ondersteuning van het Ronald McDonald Huis Groningen, is de Business Breakfast Club Groningen opgericht, waar ondernemers uit de regio Groningen maandelijks netwerk-ontbijt-bijeenkomsten bijwonen. Behalve een lekker ontbijt en een stuk gezelligheid op de vroege ochtend, bieden de ontbijtbijeenkomsten de ideale mogelijkheid tot het leggen van zakelijke contacten.

De opbrengst komt geheel ten goede van de Stichting Ronald McDonald Huis Groningen. Hierdoor wordt de continuïteit van het Huis gewaarborgd.

Meer informatie: www.bbcgroningen.nl

Univé vindt niet alleen goede zorg belangrijk, maar ook dat ouders van ernstig zieke kinderen worden ondersteund en bij hun kind kunnen zijn. Daarom zetten medewerkers zich in voor het Ronald Mc Donald huis door periodiek te koken voor ouders. De zakelijke adviseurs van Univé Groningen wonen afwisselend de ontbijtsessies bij van de Breakfast Business Club.

Naast betrokkenheid levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens deze activiteiten.