Geniet jij ook zo van de zon? Vergeet je vooral niet in te smeren.

Om je te helpen herinneren hebben we bij verschillende zwembaden en horecagelegenheden in Noord-Nederland zonnebranddispensers geplaatst, waarmee bezoekers zich gratis kunnen insmeren.

De dispensers zijn te vinden op een aantal drukbezochte (buiten)locaties in de regio zoals bij een vestiging van De Stadstuin en bij Paviljoen Zilvermeer in Groningen.

Met de actie wil Univé Noord-Nederland mensen alert maken op het gevaar van verbranding en langdurige blootstelling aan de zon en zo de kans op huidkanker verkleinen.

Gezondheid voorop
Huidkanker is de meestvoorkomende vorm van kanker in Nederland. Met de zonnebranddispensers hopen we een bijdrage te leveren aan het voorkomen van huidkanker. Want naast verzekeren, richt Univé zich vooral op het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Oók op het gebied van gezondheid.

Bescherm je huid in drie stappen
  1. Smeren: smeer je huid iedere 2 uur in
  2. Kleren: bedek de huid met kleding, zet een pet op en draag een goede zonnebril
  3. Weren: zoek tussen 12 en 15 uur de schaduw op

Foto:  Paviljoen Zilvermeer medewerker UNN Albert Luikens - Mattie Hoeksma beheerster Kiosk

Vanaf vandaag zit je ook meer dan goed bij Grandcafé 2Jongens uit Groningen aan het Damsterplein. Erika Broekema - Adviseur Ledenzaken Noord-Nederland - overhandigde vandaag een dispenser aan eigenaar Arjen Kaptein & chef-kok Mark van Duijvenvoorde.