Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis organiseerde op 7 april 2022 weer een spinningmarathon in MartiniPlaza te Groningen. Er is door de deelnemers 15.919 euro bij elkaar gefietst. Hiermee kunnen in elk geval dertienhonderd infuusknuffels beschikbaar gesteld worden.

Een opname in het ziekenhuis is spannend, helemaal voor een kind. Vaak krijgt het bij opname een infuus. Hoe fijn is het als een kind dan een vriendje heeft die om het infuus hangt, die troost en afleiding geeft na de operatie of behandeling. De stichting wil graag ieder kind dat een infuus krijgt een speciale infuusknuffel aanbieden.

“De infuusknuffel zorgt niet alleen voor het maskeren van het infuus maar ook dat het kind zich comfortabel voelt tijdens zijn of haar ziekteproces.”, aldus Miranda Nienhuis, unithoofd Verpleegafdeling Kinderen. Ook krijgt elk kind een doe-boekje met spelletjes, kleurplaatjes en invulpagina’s; dit  geeft afleiding en daardoor wordt het welzijn van deze jonge patiëntjes vergroot.

Univé steunt het initiatief van Vrienden van het Martini Ziekenhuis. Tien collega’s fietsten vanmiddag, ieder vijftig minuten, dapper mee!