De wijk Hoornse Meer ligt in het zuiden van de stad Groningen en ligt dichtbij een prachtig natuur- en watersportgebied. Er is veel aandacht besteed aan de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van de wijk. De wijk bestaat uit gevarieerde moderne woningbouw uit de jaren negentig van de vorige eeuw met veel aandacht voor de inrichting van straten en pleinen.

In de wijk zijn ook 30-km zones waar veel kinderen op straat spelen. In de praktijk blijkt dat daar vaak te hard gereden wordt. De kinderen in de buurt waren daarom een inzamelingsactie begonnen door lege flessen te verzamelen. Van het statiegeld wilden ze een gele veiligheidspop kopen om het verkeer te waarschuwen dat er echt langzamer gereden moet worden.

Toen Univé hiervan op de hoogte was, hebben zij een veiligheidspop beschikbaar gesteld voor de straat. Deze veiligheidspop staat nu in de woonwijk en van het statiegeld hebben de kinderen via marktplaats een tweede veiligheidspop gekocht. Beiden staan nu aan het begin en einde van de straat. Het lijkt er op dat het verkeer nu inderdaad rekening houdt met de snelheid en langzamer is gaan rijden.