Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld. 

Hoe ziet dit eruit bij Groningen Atletiek?
Ondanks dat Groningen Atletiek al bezig was met scenario’s voor het opschalen overviel het bericht over de snelle hervatting van alle activiteiten toch nog. Aangezien iedereen staat te springen om weer te beginnen willen we dit als vereniging zo snel mogelijk realiseren. Zowel voor de baanatletiek als de wegatletiek vraagt dit de nodige afstemming en organisatie.

Hardlopen op 1,5m vraagt een andere organisatie om dit veilig te kunnen doen. Vanwege de grote hoeveelheid reguliere gebruikers op de baan zullen trainingstijden misschien wel afwijken. Er wordt in meerdere blokken training gegeven. Daarnaast heeft elke groep een beperkte ruimte op de baan. Het vraag om de nodige creativiteit van de trainers.

Daarnaast is er een inschrijfsysteem gemaakt, zodat atleten hierop kunnen inschrijven. Heb je je niet aangemeld, dan ben je niet welkom. Maximaal mag de groep uit 10 atleten bestaan inclusief trainer. Dit vraagt flexibiliteit van atleten en trainers. Alleen SAMEN kunnen alle trainers en bestuur verantwoordelijkheid dragen voor het goed opvolgen van de voorzorgsmaatregelen.

Erika, medewerker van Univé en actief lid van de vereniging, heeft de toolkit overhandigd aan Heidi Wiechers en Bauke Seldenthuis. Als sporter van Groningen Atletiek en medewerker van Univé is het fijn om mijn steentje bij te kunnen dragen. Ik wens iedereen alvast veel trainingsplezier. 

Ook bij TC Ready uit Scheemda zijn ze op het goede spoor
TC Ready had zelf al het park voorzien van enkele aanwijzingen, maar is er nu helemaal klaar voor! 
  

   

Eindelijk wielrennen!
Sinds vanmorgen kan ook onze jongste meedoen met de rest, want als je 5 jaar bent, mag je natuurlijk allang wielrennen. Zeker als je vanaf je geboorte je broers en zus dit wekelijks ziet doen en mee wordt gesleept naar alle wielerwedstrijden. 

Na een ochtend intensief trainen onder begeleiding van Eloise, stond vanmiddag de eerste rit op het programma. Heen en weer Vries. Bijna 30 kilometer. De rit helemaal zelf uitgereden. 

’s Avonds in bed zei ze; ‘Mama, weet je wat pijn doet? Mijn benen… .’ En ja, dat mag natuurlijk ook na zo’n dag. En dan te bedenken dat er afgelopen nacht bijna niet is geslapen. Als je ’s avonds weet dat je ’s morgens de beschikking hebt over een heuse wielrenfiets, dan is het uiteraard zonde van de tijd om in bed te liggen.

De wielerbaan wordt weer corona-proof gemaakt voor de training van dinsdag. Zo heeft bijvoorbeeld elke leeftijdscategorie zijn eigen plek op de baan, dit i.v.m. de afstandsregels.

Hierdoor heeft de club een mooie professionele uitstraling. De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) zit op het sportpark Corpus den Hoorn.  


YES! HET ZWEMBAD IN TEN BOER IS OPEN !!
Het Coronavirus heeft alles op z’n kop gezet en de openstelling van het zwembad was lang onzeker. Het bestuur is echter doorgegaan met de voorbereidingen en heeft veelvuldig overleg gehad wat er mogelijk is. Op dinsdag 2 juni 2020 is, in aangepaste vorm, het zwembad open gegaan!

Mirjam heeft namens Univé een toolkit overhandigd aan Peter Redeker om het bestuur en de vrijwilligers hiermee te ondersteunen. De toolkit bevat onder andere een poster met de veiligheidsmaatregelen en vloerstickers voor voldoende afstand.

Door de maatregelen zijn er beperkte zwemplaatsen en moet er vooraf, online of telefonisch, gereserveerd worden. De jeugd tot 13 jaar kan recreatief komen zwemmen. Ze kunnen helaas geen gebruik maken van de duikplanken, zonneweide en speelattributen, maar hoe fijn is het om even lekker verkoeling in het zwembad te zoeken.

Daarnaast kan er gereserveerd worden om baantjes te zwemmen. Hier gelden uiteraard ook regels, 4 zwemmers per 2 banen. 1e baan heen en 2e baan terug en er mag niet worden ingehaald.

Vanuit Kansrijk Groningen heeft het zwembad een subsidie ontvangen en heeft het zwembad een verbouwing ondergaan. De zonneweide is opnieuw ingericht, de duiktorens zijn geschilderd en de duikplanken zijn vervangen. Hopelijk kan daar later deze zomer ook nog van genoten worden.

Veel plezier in het zwembad gewenst!