Chantal de Boer (18) is een van de meest getalenteerde danseressen van Nederland. Op jonge leeftijd deed zij al mee aan verschillende TV-programma’s zoals Avrotros Junior Dance waar zij de 1e prijs won in 2015 en Dance Dance Dance. Meerdere malen is zij Wereldkampioen geworden in de solo categorie en haar lijst aan prestaties is erg lang. Ook was zij een aantal jaren bij Donar actief als mini -Thunder. 


Vrijdag 15 mei 2020 ontving ze het verlossende telefoontje dat ze geslaagd was voor het VWO diploma. In deze tijd heeft examens maken een hele andere dimensie gekregen. Van online het grootste deel maken en als het niet anders kon in een ruimte op school met inachtneming van de corona maatregelen.

Voor de crisis trainde ze elke dag en gaf ze 2 dagen les bij Groningen Dance Center. In deze tijd zijn haar maandelijkse wedstrijden afgelast. Haar lessen die ze geeft aan kinderen doet ze online. Overdag volgde ik mijn lessen op school.

Hoe ziet jouw leven er op dit moment uit?
“Het is super en een mooi initiatief dat we online les kunnen geven. Toch voelt het anders, ik kan de kinderen wel zien en zij zien mij, maar de afstand blijft. Ik ben wel blij dat de kinderen door mijn les in beweging blijven en op een vast moment hun training kunnen voltooien. Nu de maatregelen iets versoepeld zijn geef ik vanaf deze week buiten les. Ik kan me er nu al op verheugen om de kinderen weer te zien. Deze periode had ik zelf wat meer tijd over en ben ik samen met mijn vader Klaas minimaal een keer in de week aan het hardlopen en elke dag doe ik een work-out. Hierdoor houden we stimuleren we elkaar en blijven we fit.”

Klaas is geen onbekende in de hardloopwereld, met prestaties als 3e op het NK Militaire in 1990, 1 uur 9 op de halve Marathon City Pier City Den Haag en met een gescheurde enkelband toch nog 3 uur 10 lopen in de Marathon van Toronto. Topsport is in huize De Boer niet vreemd.

Wat is je ultieme droom?
“In 2021 wil ik naar Amerika om mijn danscarrière op te bouwen. Uiteindelijk wil ik graag grote optredens geven bij concerten. Met mijn huidige titels op zak, zal het mij een ieder geval een beetje meer credit geven om mijn droom te verwezenlijken.  Op dit moment ben ik hiervoor druk aan het sparen. “

Bedankt voor je interview, en we blijven je volgen. Wil je verder nog iets toevoegen?
“Dansen is topsport en daar hoort een gezond leven bij. Naast het blijven bewegen let ik op mijn eten. Ik ga er vanuit dat de corona maatregelen binnenkort ons nog meer ruimte geven. En wellicht kunnen na september weer wat wedstrijden ingepland worden. We hadden in de planning om met mijn eigen trainingsteam naar het EK te gaan. En voor mij stond dit jaar het WK op de planning. Dit had helaas niet zo mogen zijn. Gezondheid boven alles en duimen op een mooi begin in 2021 in Amerika, here I come!”