De Jaarmarkt in Eelde vindt traditiegetrouw op de tweede zaterdag in juni plaats. De verschillende activiteiten worden op diverse plaatsen in het centrum georganiseerd. De Jaarmarkt in Eelde wordt mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Het aantal markthandelaren en deelnemers aan de jaarmarkt is ongeveer 150 kramen. De kermis heeft een centrale plek in het centrum. Naast het terras voor het Loughoes is er ook veel vertier op de terrassen van de zeven horecabedrijven met een muzikale omlijsting, die deel uitmaken van het geheel. De markt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

In 2019 was het herfstachtig weer en het waaide hard. Helaas werd de jaarmarkt vanwege dit slechte weer “afgeblazen”. De tientallen kraampjes waren niet bestand tegen de sterke wind.

De leden van Oldtimerclub “Het IJzeren Paard” trotseerden dit alles en reden vol enthousiasme hun rondje kriskras door het dorp. Vanachter de gordijnen werden we zwaaiend begroet door de ontwakende bevolking van Eelde. Met witte bodywarmer en twee magneetborden met “UNIVE” op de spatborden was mijn “Deutzke” een opvallende verschijning. Koud, tevreden en met een drup aan de neus reed ik na afloop weer naar huis.

Meer informatie: www.jaarmarkteelde.nl