Om de lente aan te kondigen en de bewoners een creatieve dag te bieden werd er in het kader van NL DOET 2019 op vrijdag 15 maart van 9.30 tot 13.00 uur activiteiten georganiseerd in Maartenshof.

Na aankomst op de locatie werden zes medewerkers van Univé welkom geheten en kregen uitleg over de activiteit: bloempotten verven en voorzien van een staphorster stipwerk en de cliënten die zouden deelnemen.


De mouwen werden opgestroopt. Na een kopje koffie met cake kon het beginnen. Iedere cliënt kreeg een bloempot en kon na eigen voorkeur de bloempot voorzien van vrolijke kleuren. Met een helpende hand werden de eerste verfstrepen gezet.

Na het drogen van de eerste laag werd de versiering aangebracht. Na het opdrogen van de verf konden cliënten een voorjaarsbloemetje uitzoeken; blauwe druifjes, narcissen een cyclaam of een varen. Voor ieder wat wils.

Het eindresultaat is een aantal zeer vrolijke bloempotten. Cliënten hebben genoten van de activiteit. Het was erg gezellig en er was leuke interactie tussen medewerkers en cliënten. Een geslaagde activiteit voor ons allemaal. Wat leuk om iets terug te mogen doen voor een ander en zien dat het gewaardeerd werd.

Maartenshof is gespecialiseerd in het verlenen van complexe zorg bij specifieke aandoeningen zoals Parkinson, COPD en CVA (hersenbloedingen en herseninfarcten). In Maartenshof behandelen we onder meer cliënten met Parkinson. COPD-patiënten kunnen op deze locatie terecht voor dagbehandelingen.

Meer informatie: 
www.zorggroepgroningen.nl/over-zorggroep-groningen/vestigingen/maartenshof

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden. Bij Maartenshof worden jaarlijks een aantal activiteiten gepland waar medewerkers aan mee kunnen doen.