Ieder jaar vindt de oudste en gezelligste loop van Groningen plaats: de Plantsoenloop! Met afstanden voor jong en oud staan jaarlijks 3.000 deelnemers aan de start van het parcours in het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen. Loop mee met de 1 km, 2 km, 4 km of 8 km. We lopen door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. 

Ook in 2019 steunt de Plantsoenloop het goede doel Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis om zo geld in te zamelen zodat de Liedjesfabriek ook in 2020 het Beatrix Kinderziekenhuis kunnen bezoeken. Bij de Liedjesfabriek voelen zieke kinderen zich even beter. Met de mobiele studio zoeken ze onze patiëntjes op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Daarna wordt er ook nog een videoclip bij gemaakt. Kinderen staan op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. De Liedjesfabriek zorgt voor een paar uur plezierige afleiding én een tastbare herinnering waar ze apetrots op zijn: Hun eigen lied en videoclip!

Alle deelnemers ontvangen een unieke herinneringsmedaille. Mis deze klassieker van het noorden niet! Dit evenement vindt plaats op zaterdag 2 november 2019.

Meer informatie: www.plantsoenloop.nl