Op zaterdag 20 maart 2021 deden ruim 30.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Zij maakten zo’n 4500 gebieden zwerfafvalvrij. Want zwerfafval verdwijnt alleen wanneer iemand het opruimt. Niet alleen particulieren van jong tot oud namen deel aan de opschoonacties, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten staken de handen uit de mouwen.

In Groningen hielpen Univé-leden, medewerkers en de (jeugd-)leden van Noorder Wielervereniging Groningen en voetbalvereniging Helpman onder andere mee. Ze gingen tussen 9 en 10 uur 's ochtends gewapend met handschoenen, prikstokken en vuilniszakken op pad om de buurt op te schonen. Vanwege de huidige coronamaatregelen kon er niet met een grote groep de wijk in worden gegaan, maar hebben ze zich verspreid door de stad. In onder andere Paddepoel, Leeuwenborg, bij de Paterswoldseweg, de Zeeheldenbuurt en in Helpman werd hard gewerkt.

  

De afvalzakken zaten goed vol. Veel plastic en sigarettenpeuken werden gevonden, maar ook blikjes en glazen flessen.De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Bekijk een impressie van de dag: