Om nog meer bewustwording te creëren over rondslingert vuilnis is er elk jaar een Landelijke Opschoondag, dit jaar op zaterdag 19 maart 2022. Wij zijn met een groep van twaalf personen, waaronder collega’s, kinderen en Wim Berghuis van de ledenraad, Paddepoel ingegaan om vuilnis van de straat op te ruimen.

Het was een zonovergoten dag. Helemaal geen straf om buiten aan het werk te gaan. We hebben veel afval opgehaald. Veelal plastic en sigarettenpeuken. Maar ook ijzeren staven en zelfs een stuk sportkleding.De buurt hebben wij een stukje schoner gemaakt en hopelijk beseffen mensen zich dat een schone buurt belangrijk en fijn is. Wij hebben een geslaagde dag gehad. En kregen ook complimenten van de buurtbewoners. Een schone buurt geeft toch weer extra rust.

Jouw buurt is hartstikke belangrijk. Je bent hier de meeste tijd en het is ook jouw plek om tot rust te komen. Wat is er dan vervelender om een vuile buurt te hebben? Uit onderzoeken komt ook naar voren dat rondslingert vuilnis een grote ergernis is voor buurtbewoners.