Daarom hebben wij hebben 11 mei 2022 voor gezinnen gekookt die in het Ronald McDonald Huis tegenover het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) verblijven.

Vier medewerkers hebben nasi en bami met kipsaté voor ze gemaakt. Er werd goed van gesmuld en naderhand was er nog genoeg over. Families kwamen met vershoudbakjes langs om een maaltijd te bewaren die ze de volgende dag konden eten.

Ronald McDonald Huis
Je moet er niet aan denken, maar wat als je kind in het ziekenhuis terechtkomt? En omdat jouw kind bij een specialist moet zijn, is het ziekenhuis ook nog eens ver van je woonplaats vandaan. Heen en weer rijden naar huis is niet mogelijk. En je wilt natuurlijk zoveel mogelijk bij jouw kind zijn. Gelukkig kunnen deze gezinnen terecht bij het Ronald McDonald Huis. Zij kunnen hier verblijven om optimaal bij hun kind te zijn.

Het Huis heeft vrijwilligers rondlopen die ervoor zorgen dat de families zoveel mogelijk worden ontzien. Zij kunnen zich echt richten op het kind. Naast slapen kunnen de gezinnen hier ook koken in een van de twee grote keukens.

Univé vindt het belangrijk en fijn dat dit soort initiatieven er zijn. Een bijdrage die wij leveren voor het Ronald McDonald Huis is een paar keer per jaar voor de families koken. De afgelopen twee jaar konden wij helaas niet een maaltijd voor ze bereiden maar onlangs mochten we eindelijk weer beginnen. Het is een kleine bijdrage, maar heel fijn dat wij iets voor ze kunnen betekenen.