De vakantieperiode staat voor de deur. In deze tijd waarin het coronavirus ons bezig houdt, kan het lastig zijn om te beoordelen of en hoe we straks op vakantie gaan. 


Mochten we op vakantie kunnen, dan is de controle en het onderhoud van jecaravan of vouwwagen belangrijk. Vooral als ze langere tijd in een stalling hebben gestaan. Als er niet op tijd onderhoud heeft plaatsgevonden, dan kan dat consequenties hebben voor een eventuele schade-uitkering op je verzekeringspolis. Zo moet je minimaal een keer per twee jaar onderhoud kunnen aantonen met een rapport van een deskundig caravanbedrijf. 

Je caravan of vouwwagen dient onderhouden te worden op de volgende onderdelen: 

  • Gas-, water- en elektrische installatie;
  • Kitnaden;
  • Banden (deze mogen niet ouder zijn dan 6 jaar);
  • Reminstallatie

Bedrijven voor keuring of onderhoud
Bij onderstaande bedrijven bij je in de buurt kun je een keuring of onderhoud laten uitvoeren. Deze bedrijven zijn deskundig en werken samen met Univé.

Afspraak
Wil je een afspraak inplannen voor jouw caravan of vouwwagen? Neem dan rechtstreeks contact op met één van de genoemde bedrijven. De keurings- en onderhoudskosten en die van eventuele reparaties zijn voor je eigen rekening. Er zijn ook bedrijven met een haal- en brengservice; vraag naar hun mogelijkheden!

Reisverzekering
Op vakantie neem je natuurlijk ook bagage mee. Bagage is niet verzekerd op de caravan-/vouwwagenverzekering. 

Wij wensen je alvast een fijne vakantieperiode.