De Wampex Vledder 2020 is weer achter de rug. De meeste teams hebben deze Wampex goed uitgelopen. De Winnaar van de Wampex 2020 is het team ‘de Samenwerking B.V. uit Elsloo (Fr.) met een totaaltijd van 8 uur en 40 minuten.

De Wampex Vledder is een veelzijdige buitensport, die lopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek, doorzettingsvermogen en samenwerking belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de strijd tegen de elementen een belangrijke rol. Water, wind en temperatuur kosten extra kracht tijdens de Wampex Vledder

Tijdens een Wampex leg je een grotendeels onverhard parcours lopend af. Paden, sloten, bossen, weilanden en af en toe een stukje asfalt. Onderweg neem je natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld duikers, omgevallen bomen. De opgebouwde hindernissen kunnen balken, netten, touwen, pakladders en allerlei combinaties ervan zijn. Ook boogschieten, houthakken en kajakken kun je tegenkomen tijdens een Wampex Vledder.

Een Wampex (Weekend Amphibie Expeditie) kunnen je het beste omschrijven als een loop van ca. 30 km. waar gemiddeld zo’n 8 tot 10 uur over gedaan wordt. Men loopt met een team van 5 of 6 personen, de eerste teams starten om 17.30 uur de laatste om ca. 21.30 uur. Men krijgt een route boekje mee waarin de verschillende routes staan. Deze routes zijn zeer verschillend en kunnen elk jaar weer anders zijn. Enkele soorten routes die kunnen voorkomen zijn: een cordinaten route, het lopen en werken met een kompas, een blinde vlek route (men heeft een landkaart waaruit een stuk mist), een striproute, een reflectorroute een smileroute. Tijdens deze routes komt men verschillende opdrachten tegen die uitgevoerd moeten worden, vaak om verder de route te vervolgen of om geen strafpunten te krijgen. Deze opdrachten zijn elk jaar weer anders en worden bedacht door een speciaal voor dit doel in het leven geroepen Opdrachtencommissie Wampex Vledder.

Bekijk editie 2019:Kijk voor meer informatie: http://wampexvledder.nl