Aan de voet van de Steenwijker Toren werd op 24 november 1954 een derde voetbalclub in stad Steenwijk opgericht. In navolging van vv Steenwijk (1912) en Steenwijker Boys (1947) zag vv d’Olde Veste ’54 het levenslicht in hotel Blok aan de Markt. Waar de andere twee Steenwijker clubs voornamelijk op zondag hun wedstrijden speelden, was het de oprichters van d’Olde Veste ’54 duidelijk dat er enkel op zaterdag gespeeld moest gaan worden. 

Binnen de vereniging Olde Veste hebben we te maken met een
veelheid aan kinderen/jongeren/volwassenen die graag voetballen. De opvatting van Olde Veste is dat onze taak meer inhoudt dan alleen opleiden tot technisch goede voetballers. Wij zien dat er ook een begeleidende taak bij de vereniging ligt.

Het gaat hier om de kernwaardes:
  • samenwerken
  • respect tonen
  • heldere en open communicatie
  • exploreren/ontwikkelen op ieders eigen niveau

d’Olde Veste ’54 staat middenin de samenleving. Dat zie je niet alleen in het voetbal zelf, maar zeker ook in alle zaken daaromheen. Hierbij kun je denken aan het Greenteam, het schoolvoetbal, het G-team (Magic G-Force), de Steenwieker Toor’n Run, Cor Bakker KIKA Toernooi en het futsal vrouwenzaalvoetbaltoernooi ten behoeve van de Voedselbank. Belangrijk is dat we meer willen en kunnen betekenen voor de lokale samenleving dan alleen het mogelijk maken van normale sportbeoefening. 

Voor meer informatie: www.oldeveste.com