Ieder jaar vindt in Steenwijk het Uitfestival Kopje Cultuur weer plaats. Dit festival neemt je mee in de cultuur van de Kop van Overijssel en ver daarbuiten. Overal in de stad barst het dan van de activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans en unieke acts. Ook Univé Noord-Nederland was deze editie erbij met het Univé Voetbalplein voor de Univé winkel aan de Oosterstraat.

Samen met vrijwilligers van voetbalvereniging Olde Veste begonnen we ’s ochtends met de opbouw van het plein. Eerst werd het plein afgezet met dranghekken zodat later op de dag de voetballen niet op straat terecht kwamen en de kids veilig konden deelnemen aan de verschillende spelonderdelen.

Rond 12.00 uur startten we met het programma. Onder begeleiding van vrijwilligers van Olde Veste en Univé collega’s konden kids deelnemen aan de volgende onderdelen:

Voetbal spelen in een pannakooi, een voetbal rodeo, een voetbalvangspel, een voetbalspringkussen, bal hooghouden en slalom voetbal. 

Vanaf 12.30 uur was ook sc Heerenveen mascotte Heero aanwezig. Kids konden samen met hen op de foto en Heero probeerde zelf ook even het voetbal vangspel.

Later op de middag was er ook nog een demo van speelsters van het dames elftal van sc Heerenveen. Zij demonstreerden bal houden en speelden met kids samen in de pannakooi.

Er was veel animo voor het voetbalplein en de kids hebben zich prima vermaakt.

Dank aan vv Olde Veste voor de ondersteuning. De vrijwilligers hebben zich goed ingezet. Ze hielpen met de onderdelen maar deelden ook appels uit in de winkelstraat en voorzagen de gestalde fietsen op het plein van een Univé zadelhoesje.

Voor herhaling vatbaar dus volgend jaar! 

Als dank aan Olde Veste gaan we binnenkort met deze groep vrijwilligers een wedstrijd van sc Heerenveen bezoeken, compleet met rondleiding.

Meer informatie: www.kopjecultuur.nl

Bekijk een impressie van de editie 2019:
          

Als Supporter van Sport vindt Univé sporten en bewegen belangrijk. In Supporter van Sport laat Univé zien wat er in het hart van de samenleving gebeurt. Van topsport tot breedtesport, van verenigingen tot evenementen.