De Mountainbikevereniging Havelte e.o. is op 6 februari 1998 opgericht door een groep enthousiaste bikers. De gedachte hierbij was dat men een goede gesprekspartner zou willen zijn voor landeigenaren met wie men graag wilde onderhandelen over de aanleg van een vaste mountainbike route in de omgeving van Havelte. Tevens waren er allerlei ideeën om o.a. de jeugd te gaan stimuleren en één keer in het jaar een MTB-wedstrijd te organiseren.

Toen had niemand kunnen vermoeden dat de vereniging anno 2015 rond de 500 leden telt. Uniek is het feit dat de vereniging inmiddels een permanente MTB-route beheert van ruim 14 kilometer, waarop de leden vrij mogen fietsen.

Doelstelling
Het doel van de vereniging is het mountainbiken, in de meest brede zin van het woord, te bevorderen. Daarbij hanteren we als uitgangspunt dat de zorg voor een verantwoord gebruik van onze mooie omgeving belangrijk is. Mens en dier dienen geen last van elkaar te hebben. Wij willen, samen met andere gebruikers, genieten van de mooie omgeving. Dat betekent dat de veiligheid voor de rijders en andere gebruikers zo veel mogelijk gewaarborgd moet zijn. We doen verder veel aan scholing en opleidingen voor de leden. De jeugd heeft daarbij de grootste prioriteit. 

Onze activiteiten zijn:
  • Verantwoorde trainingen
  • Organiseren van toertochten
  • Organiseren van wedstrijden (wedstrijdlocatie voormalige Amerikaanse basis t.h.v. Ruiterweg 41, Havelterberg)
  • Organiseren van jeugddagen en clinics
  • Instandhouden van een eigen vaste mtb route

Mountainbikevereniging Havelte mag het Univé Nederlands kampioenschap mountainbike voor de jeugd organiseren in 2020. De vereniging heeft groen licht gekregen dat het doorgaat op zaterdag 3 oktober.

De permanence wordt opgebouwd op natuurkampeerterrein De Woldberg, gelegen aan het Goor in De Baars (gemeente Steenwijkerland). „Vanaf deze locatie gaan we een prachtig parcours opbouwen op de flanken van de Woldberg. Het is niet mogelijk om op dit terrein te overnachten.” Hiervoor verwijst de organisatie naar camping Het Kappie, die op 50 meter van de start is gelegen. De eigenaar is bereid gevonden om voor dit evenement een paar dagen langer open te blijven, normaal sluit de camping op 1 oktober.

Voor meer informatie over MTB Havelte zie: www.mtbhavelte.nl

Univé vindt gezondheid en sporten belangrijk. Iedere Univé medewerker heeft een persoonlijk sponsorbudget welke hij/zij kan inzetten om een vereniging te steunen. Dit kan bijvoorbeeld een vereniging zijn waar je zelf lid van bent, maar ook kun je de club van je zoon of dochter sponsoren.Univé medewerkers Bert Mulder en Ellen Kamphuis hebben hun budget ingezet voor MTB Havelte. Zowel Bert als zoontje Mart zijn beide lid van deze club en fietsen elke zaterdagmiddag in clubverband op het Holtingerveld in Havelte. Univé medewerkers stonden samen voor € 600 en ook heeft Univé Samen nog een bedrag gesponsord zodat de club totaal € 1.000 mocht ontvangen! Het organiseren van een dergelijk evenement gaat gepaard met hoge kosten, de bijdrage van Univé is dus van harte welkom.