De digitale wereld; ontzettend handig, maar soms ook erg lastig. Daarom heeft Univé Steenwijk een vervolg gegeven aan een aantal gratis computerworkshops voor volwassenen in samenwerking met SeniorWeb.

In totaal zijn er vier datums gevonden in februari en maart 2020 waar verschillende cursussen worden gegeven in Steenwijk en Meppel.
Tijdens deze cursussen wordt de Mijn Univé (MU) omgeving uitgelegd, wat kun je als klant allemaal zien en zelf doen in de online omgeving.

In deze 2 uur durende cursussen is de sfeer altijd heel gemoedelijk, iedereen helpt elkaar, het tempo is voor iedereen goed bij te benen en er is koffie voor iedereen. Het eerste uur van de cursus is steevast voor het inloggen in de schade verzekeringen omgeving. Het tweede uur is vooral bedoeld voor de zorgomgeving, hoe vind ik mijn zorgnota? Waar kan ik zien hoe vaak ik al bij de fysio ben geweest? Wat is mijn verbruikte eigen risico?

Deze en vele andere vragen kwamen voorbij in deze interactieve sessie.
De reacties op de cursus zijn veelal erg positief, onze leden gaan altijd met een goed en voldaan gevoel weg en met het idee dat ze iets geleerd hebben. Dat is natuurlijk altijd goed om te horen.

Daarnaast is het ook een moment om nieuwe mensen te leren kennen. Een cursiste gaaf aan dat ze een tijdje alleen had geleefd in verband met het overlijden van haar man, maar dat ze nu via de cursus seniorweb een nieuwe vriend heeft. Dus ook voor de sociale contacten is deze cursus erg geschikt!