In Steenwijk wordt ieder jaar de Steenwiekertoornrun georganiseerd. Een run waar mensen met een beperking uit de omgeving van Steenwijk mee kunnen rijden met trikes, zijspanmotoren en cabrio’s om samen te genieten van een mooie rit, een smakelijke lunch en een eindfeest.

In 2009 is Willem Winter gestart met de eerste Steenwiekertoornrun. Zijn idee was het organiseren van een tourrit voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Dit heeft geresulteerd in een officiële stichting de Steenwiekertoornrun, waar vrijwilligers, verkeersregelaars en natuurlijk de trikers en bikers met veel plezier dit evenement organiseren.

Een vast onderdeel van de run is het “rontie omme de toorn”, waarbij de stoet een ronde om de st. Clemenstoren, ofwel de Steenwijkertoren rijdt. Tussen de middag wordt op een wisselende locatie een lunch aangeboden en de dag wordt afgeloten met het eindfeest bij vv 'd Olde Veste '54. Al een aantal jaren zorgt deze voetbalclub dat alle deelnemers na afloop een heerlijk patatje, frikandel en fris krijgen.

In 2019 vindt het evenement plaats op 3 augustus.
Kijk voor meer informatie www.steenwiekertoornrun.nl