De huidige uitbraak van het coronavirus en het non-stop nieuws over de pandemie kunnen mentaal uitputtend zijn, vooral voor individuen in quarantaine en / of die lijden aan aandoeningen zoals angst en OCS. Uw mentale welzijn is belangrijk en willen u graag aanbevelingen geven over hoe u de psychologische impact van quarantaine het hoofd kunt bieden en verminderen, zoals gerapporteerd door wereldwijde gezondheidszorgplatforms zoals de World Healthcare Organization (WHO), CDC en anderen.

Volgens een onderzoek van The Lancet (medisch tijdschrift) kan quarantaine een aanzienlijke impact hebben op de geestelijke gezondheid van mensen, variërend van het ontwikkelen van angst en woede, slaapstoornissen, depressie en posttraumatische stressstoornis (PTSS). De belangrijkste stressfactoren van deze omstandigheden zijn lange quarantaineduur, angst voor infectie, frustratie, verveling, onvoldoende voorraden, onvoldoende informatie, financieel verlies en stigma. Hopelijk hebben experts in de geestelijke gezondheidszorg meerdere antwoorden gegeven op uw en onze vraag: hoe kunnen we onze geestelijke gezondheid beschermen?

1. Routine
Karen Gilchrist (CNBC) meldt dat "het uittrekken van je pyjama, douchen en alles doen wat je elke dag wilt bereiken een gevoel van normaliteit en productiviteit creëert". Volgens Mariana Plata (Psychology Today): "als we ons organiseren en weten wat we kunnen verwachten, is het gemakkelijker om actief te werken aan het tegengaan van de gedachten en symptomen van veel psychische aandoeningen".

2. Blijf actief en gezond
Voor je lichaam zorgen helpt je geest te verzorgen; gezond eten, voldoende slapen en sporten kan je gelukkiger maken door je energieniveau te herstellen, je humeur te verbeteren en depressie, angst en stress te verminderen. Met name lichaamsbeweging is zeer effectief gebleken, omdat het is bewezen dat het stimuleren van de cardiovasculaire circulatie ons immuunsysteem verbetert.

3. Steun anderen en blijf verbonden
De WHO suggereert dat het helpen van anderen in hun tijd van nood zowel de persoon die de steun ontvangt als de helper kan helpen door een gevoel van gemeenschap en solidariteit te creëren. Regelmatige inchecktijden kunnen je helpen om je verbonden te voelen met mensen om je heen en eenzaamheid verminderen.

4. Minimaliseer het kijken naar nieuwsuitzendingen (inclusief sociale media)
Kirstie Brewer (BBC) bericht dat het minimaliseren van blootstelling aan nieuws kan leiden tot verminderde angstniveaus. De WHO stelt voor om een of twee keer per dag alleen informatie te zoeken bij vertrouwde bronnen (bijv. RIVM), bij voorkeur op specifieke tijden.

5. Vecht tegen verveling en blijf positief
Bijpraten met tv-programma's, boeken lezen en projecten verkennen die je hebt uitgesteld, kan effectief zijn om verveling te bestrijden en je bezig te houden. Lachen in deze tijden kan zeer effectief zijn omdat het endorfines produceert, emoties verminderd, ontspant en uw perspectief verandert. Probeer eens comedy.

Vergeet tot slot niet om contact op te nemen om hulp te geven en te ontvangen. Blijf veilig, blijf sterk. Je bent niet alleen. We hopen dat deze aanbevelingen u zullen helpen deze periode door te komen.

Chem Saidj is een Algerijnse student aan de International Business School. Chem werkt bij Univé aan zijn afstudeerscriptie over inzicht in Social Return on Investments.