“Een gezonde leefstijl zorgt er niet alleen voor dat we een stuk langer leven, maar ook dat we ons goed voelen. En je goed voelen betekent voor iedereen iets anders. Het gaat erom, dat jij lekker in je vel zit”, aldus holistisch leefstijlcoach Laura.

Laura vindt een gezonde leefstijl erg belangrijk, maar weet ook dat dit niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend is. Zo wilde zij zelf in haar jeugd alles ontdekken en van een gezonde leefstijl was toen nog geen sprake. Ze at te veel, bewoog te weinig, rookte en legde door haar perfectionisme de lat voor zichzelf altijd erg hoog. Daardoor zat ze niet lekker in haar vel en daarom besloot ze rond haar twintigste om hier wat aan te gaan doen.

“Ik ben destijds veel afgevallen door gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Kort daarna ben ik gestopt met roken, want ik raakte steeds meer overtuigd van het belang van een gezonde leefstijl. De uitdrukking ‘voorkomen is beter dan genezen’ spreekt me dan ook zeker aan”.Laura bleef haar gezonde leefstijl steeds verder optimaliseren en is heel bewust gaan werken aan haar persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels kan ze van zichzelf zeggen dat ze er mag zijn, inclusief haar hoogsensitiviteit. Door hier anders mee om te gaan, ervaart ze deze nu niet zozeer meer als een last, maar juist als een bijzondere kracht, die ze ook bij het coachen goed in kan zetten. Het blijvend veranderen van Laura’s leefstijl heeft haar veel goeds gebracht: "Ik gun het iedereen, om zich energiek, vitaal, gezond en gelukkig te voelen”, vertelt Laura.

Als holistisch leefstijlcoach kijkt Laura naar jou als geheel. “Dat wil zeggen dat ik niet alleen oog heb voor het fysieke en mentale deel, maar ook het emotionele, energetische en zingevingsaspect meeneem. Omdat deze vijf aspecten met elkaar samenhangen, is het belangrijk om ze allemaal voldoende aandacht te geven. Zo komen we erachter wat jij nodig hebt om je goed te voelen.”

Waar moet je aan denken bij een gezonde leefstijl? De volgende vijf pijlers zijn daarbij belangrijk:

• Voeding
• Beweging
• Ontspanning
• Slaap
• Zingeving

Omdat een combinatie van al deze factoren bepaalt hoe jij je voelt, is het belangrijk om daar een goed inzicht in te krijgen. Laura: “Dit bereiken we door jouw huidige leefstijl grondig te analyseren. Aan de hand hiervan, kun je bewuste keuzes gaan maken. Stap voor stap veranderen, op een manier die bij jou past. En daarbij kunnen verschillende kleine stapjes al tot mooie resultaten leiden. Het gaat bij Laura’s Leefstijlcoaching dan ook niet om het boeken van ‘snelle successen’ maar om het doorvoeren van blijvende verbeteringen in je leefstijl die je gemakkelijk volhoudt en waar je de rest van je leven plezier van hebt. Veranderen doe je namelijk niet voor even, maar voor de rest van je leven”.

Ieder mens is uniek en een coachtraject bij Laura is dan ook altijd maatwerk. Jouw hulpvraag en doel staan tijdens de sessies centraal en het uitgangspunt daarbij is: wat heb jij nodig? Graag kijkt zij hoe ze jou daarbij het beste van dienst kan zijn. Ze begeleidt jou respectvol en op authentieke wijze, waarbij vooral een goede verbinding erg belangrijk is.

Je kunt bij Laura terecht als je bijvoorbeeld gezonder wilt eten en / of meer wilt bewegen, maar niet weet hoe je dit op een plezierige manier vol kunt houden. Ook als je minder stress in je leven wilt ervaren, beter wilt slapen en wilt doen wat werkelijk goed is voor jou en waar jij je fijn bij voelt, ben je bij Laura aan het juiste adres. Met passie en plezier staat zij klaar om jou te begeleiden op jouw pad naar een gezond, vitaal en gelukkig leven.

Laura heeft een geaccrediteerde beroepsopleiding Holistische Leefstijlcoaching op HBO-niveau met goed gevolg afgesloten en Univé wil de deskundigheid van Laura graag delen met al haar leden in de regio. Het duurzaam verbeteren van je leefstijl is een goed voorbeeld van hoe je met eigen verantwoordelijkheid voor je welbevinden hele mooie resultaten kunt behalen. Een gezond en plezierig leven voor iedereen helpen realiseren, dat is waar wij voor gaan.

Ben je benieuwd of een coachtraject van Laura’s Leefstijlcoaching iets voor jou is? Lees meer op haar website: https://www.laurasleefstijlcoaching.nl/