Wat moet je doen bij vlam in de pan? En hoe maak jij van jouw huis een veilig thuis? Wil jij alles weten over plezierig en veilig wonen? Kom dan op woensdagmiddag 13 oktober naar de Demo in jouw Buurt, want we zijn vanaf 13.00 uur te vinden op de parkeerplaats bij de Jumbo aan de Schoutstraat in Grijpskerk!

Tijdens de Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende demonstraties, kun je op de veiligheidsmarkt in gesprek met bedrijven en organisaties die jou alles over zorgeloos wonen kunnen vertellen en houden we een speciale rookmelderactie. De Demo in de Buurt wordt georganiseerd samen met de Veiligheidsregio Groningen.

Veiligheidsmarkt: AED-training, inbraakpreventie en energiezuinig wonen
Op de veiligheidsmarkt staat plezierig en veilig wonen centraal. Je kunt er onder meer leren hoe een AED werkt, wat je kunt doen tegen inbraak en hoe je energiezuinig kunt wonen met behulp van infraroodverwarming. Daarnaast zijn er meerdere (oude) brandweervoertuigen te bekijken!

Rookmelders redden levens
De rookmelder is namelijk de hoofdrolspeler tijdens de Demo in de Buurt. Op 1 juli 2022 moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf.

Meld je aan voor onze rookmelderactie
Daarom delen we preventietips, gaan we gratis rookmelders ophangen bij een deel van onze oudere leden thuis en kunnen andere leden bij ons rookmelders aanschaffen tegen een mooie korting.

Waarom een Demo in de Buurt?
Hoewel we er leuke dagen van gaan maken, hebben de Demo's in de Buurt een serieuze ondertoon. Want er schuilen nogal wat gevaren in huis. En dat terwijl je huis vaak je meest kostbare bezit is. Het goede nieuws is dat je zelf heel wat kunt doen om brand, waterschade of een inbraak te voorkomen.

Wij helpen je daar graag bij. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Meer weten?
Alle informatie over de Demo's in de Buurt en waar we de komende tijd Demo's in de regio organiseren is te vinden op onze speciale pagina en op de Demo in de Buurt landingspagina.