Bijna 150 bikkels begonnen zaterdagmorgen om 11.00 uur na het startschot van burgemeester Berend Hoekstra aan een slopende marathon van maar liefst 42.2 kilometer door het mooie Westerkwartier tijdens de eerste Westerkwartier Marathon. Wat een mooie dag had moeten worden werd overtroffen door een ronduit perfecte dag!

De hardlopers konden onderweg volop genieten van een heerlijk zonnetje en het was ze niet te warm. Persoonlijke records werden er dan ook verbroken op deze prachtige dag. De snelste man van de dag was Teije Venema met een prachtige tijd van 3 uur, 11 minuten en 56 seconden. Sybren Harmsma werd tweede en Roelof de Groot werd derde. Bij de dames liep Anna ter Steege uit Roden de snelste tijd. Zij finishte in 3 uur, 18 minuten en 59 seconden. Erika Broekema – vriendin van ‘oud’ wielrenner en voormalig hardloper Peter Stokje – liep een fantastische tijd van 3 uur, 30 minuten en 51 seconden en pakte een mooie tweede plek op het erepodium. De derde plaats wist Jantine Geurken te bemachtigen.

De organisatie kijkt terug op een fantastisch evenement en wie weet volgt volgend jaar de tweede editie van het hardloopspektakel.

Voor meer informatie: www.westerkwartiermarathon.nl