Acrobatische gymnastiek (of kortweg: Acrogym) is een combinatie van gymnastiek, dans en acrobatiek. Het is belangrijk om de verschillende oefeningen op een mooie soepele manier aan elkaar te verbinden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto's en sta je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen!

Het leuke van Acrogym is de mix tussen jong en oud in een team. De onderparters (die vaak ouder zijn) liften als het ware de jongere en veel lichtere bovenpartners. Die doet dan bijvoorbeeld een handstand, terwijl zij ondersteboven in de lucht wordt gehouden door één of meerdere partners.

Demi, Marit en Rixt zijn zo'n acrogym trio. Demi Vogel NK 2017, 1e op MIAC Portugal , 1e op BIAC Bristol , 10e WK China en 8e EK Riesa als bp. Nu samen met Marit (NK 2019 D lijn) en Rixt afkomstig van Wardy.

Hun droom is deel te nemen aan internationale wedstrijden, de NK in 2020 en de EK in 2021. Doordat Acrogym geen Olympische sport is betaald de KNGU hier niet aan mee zoals bij het turnen.

Zij hebben het geld hard nodig voor het aanschaffen van wedstrijdpakjes, wedstrijdgeld en reis- en verblijfkosten. Alle kleine beetjes helpen om onze droom uit te laten komen.

Wil je hen steunen? Volg dan deze link>>