Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden. Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld.  

VEV'67
Bij VEV'67 was het ook schrikken toen Corona om zich heen sloeg. Zo snel mogelijk hebben we toen ons complex gesloten. En aanvankelijk af moeten wachten. Er zijn toen snel verschillende initiatieven ontwikkeld. Bijvoorbeeld dat onze spelers van het 1e elke dag online trainingen gaven. Er kwam een uitgebreide quiz en de jeugd kon hun eigen filmpjes over de trainingen insturen voor een prijs.

Toen de regering weer besloot om de trainingen voor de jeugd in de buitenlucht vrij te geven moesten we snel schakelen. We hebben de protocollen in moeten passen, verschillende looproutes uit getest en veel informatie moeten delen aan de jeugd en de ouders. Gelukkig kwam er een sponsor, die een unit voor het schoonmaken van handen ter beschikking stelde en kwam Univé met mooie borden, stickers en spandoeken. We hebben met afzetlinten de 1,5 meter aangebracht voor komende en gaande kinderen en hebben vrijwilligers als stewards aangesteld. Na twee weken was iedereen gewend en binnenkort wordt het trainen voor de jeugd gelukkig weer helemaal vrij gegeven. We hopen, de materialen voorlopig niet meer te hoeven gebruiken.

Meer informatie: www.vev67.nlChristelijke basisschool Jan Kuipers
De Christelijke basisschool Jan Kuipers uit Grootegast is heel blij met de toolkit die ze van Unive Noord Nederland hebben gekregen. Hiermee kunnen ze ervoor zorgen dat kinderen, leerkrachten en ouders voldoende afstand houden. 

Op de foto overhandigt Grytsje Lieffering van Unive overhandigt leerkracht Tine Zweers van de Christelijke basisschool Jan Kuipers 1 van de borden.

Samen met de andere leerkrachten zal zij ervoor zorgen dat de school zo veilig mogelijk is. Indien er nog materiaal over is gaat dit naar de plaatselijke voetbalclub Fc Grootegast.

 

Voetbalvereniging Grijpskerk
Ook voor VV Grijpskerk is de coronacrisis meer dan lastig. De competities werden abrupt afgelast. Er kon niet meer getraind worden. Voetbalvriendjes konden elkaar niet meer ontmoeten. Sportpark De Enk werd gesloten voor ruim 7 weken. Wat waren ze verheugd toen tijdens de persconferentie bekend werd dat de jeugd weer mocht gaan trainen. Daags na deze persconferentie kwam het jeugdbestuur online samen en bedachten een plan de campagne om een week later, in de mei vakantie, weer te beginnen met het trainen van onze jeugd. Juist in de mei vakantie, omdat deze voor veel kinderen er ook anders uit zag dan gepland. Via de basisscholen in het dorp, zijn ook niet-leden van harte uitgenodigd om lekker mee te trainen. Na 7 weken thuiszitten, vond dit gretig aftrek! Ruim 25 vriendjes en vriendinnetjes hebben we verwelkomd tijdens de jeugdtrainingen.

Halverwege mei zijn ook, onder de bekende voorwaarden, de trainingen van de senioren hervat. En vanaf 1 juni mag de oudste jeugd tot 19 jaar, weer volledig trainen zonder de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Hoopgevende ontwikkelingen!

Vrijwilliger Niek Faber heeft er voor gezorgd dat het terrein goed afgesloten en onderhouden werd. Zo is hij o.a. bezig geweest om de douches in de kleedkamer door te spoelen, ter voorkoming van een besmetting met het legionellabacterie.

Om alles in goede banen te leiden is communicatie met ouders, spelers en trainers van groot belang. VV Grijpskerk heeft de richtlijnen met deze doelgroepen gecommuniceerd. We zijn dan ook verheugd met de steun van Univé, supporter van sport, die een prachtige toolkit heeft ontwikkeld om deze communicatie te ondersteunen. Een doek aan het begin van ons sportpark en een aantal posters met daarop alle regels zijn gelijk opgehangen. De overige zaken bewaren we voor als de competities, hopelijk in september, weer hervat kunnen worden.Zwembad De Woldzoom