Het was voor de vijftiende keer Nationale Pannenkoekdag op vrijdag 18 maart 2022. Een dag waarop je geen groenten en aardappelen eet, maar je heerlijk kunt smikkelen en smullen van pannenkoeken met stroop of poedersuiker.

125 pakketjes zijn samengesteld voor de voeselbank bestaande uit schenkflessen stroop en pakken pannenkoekenmix. De pakketjes zijn overhandigd aan de instelling in Westerkwartier, die de klanten hier blij mee kunnen maken. Ruim 120 gezinnen krijgen elke week een voedselpakket van de voedselbank welke ze kunnen afhalen in Marum, Leek, Zuidhorn en Grootegast.

Jan Oomkes en Pop Poelman van de voedselbank gaven een rondleiding aan Marloes Bellinga namens de Coop Bellinga en Alisa de Jonge en Diana Huizinga-Vos namens Univé Noord-Nederland. Zij vertelden wat ze nog meer doen dan alleen voedsel uitgeven. Het voedsel wordt dagelijks opgehaald door de vrijwilligers, daarna gekeurd op datum en tevens wordt iedere dag de administratie bijgehouden. Het team heeft op dit moment 120 vrijwilligers die zich geheel kosteloos met hart en ziel inzetten voor de voedselbank.

De Voedselbank Westerkwartier werkt nauw samen met onder andere Stichting Jarige Jop, Humanitas maar ook Stichting Leergeld. Kinderen kunnen op deze manier hun verjaardag vieren, trakteren op school en ook op de fiets naar school, dat niet voor iedereen vanzelf sprekend is.

De pakketjes zijn mogelijk gemaakt door een samenwerking van Coop Bellinga en Univé. Een mooi voorbeeld hoe je samen het verschil kunt maken.