Museum ’t Kiekhuus (Stellingwarfs) is een echt kijkhuis gevestigd in de voormalige bakkerij de Korenschoof in de Friese plaats Wolvega. Achter elk nostalgisch object, schuilt een persoonlijk verhaal van bewoners Roelof en Sjoukje Bakker. 

De museumcollectie is geheel uit “grootmoederstijd” en de diverse opstellingen zoals kruidenierswinkel, bakkerswinkel en klaslokaal roepen bij de bezoeker herinnering op aan zijn of haar jeugd.

De collectie omvat verder diverse verzamelingen zoals blikverpakkingen in verschillende uitvoeringen en emaille reclameborden. Deze werden door de fabrikanten gebruikt om hun waren te bewaren en aan te prijzen.

Bij een bezoek krijg je altijd een rondleiding van een van de bewoners. Alles is persoonlijk in ’t Kiekhuus, dat maakt het uniek.

Het museum is elke 1e zondagmiddag van de maand (behalve januari) van 13:30 tot 17:00 uur geopend en verder alleen op afspraak.

Meer informatie: www.kiekhuus.nl

Musea verbinden het heden met het verleden en vertellen ons meer over bijvoorbeeld de geschiedenis, de natuur of over kunst. Musea zijn daarmee belangrijk voor onze cultuur. Univé is blij met dit mooie museum in het werkgebied en heeft een donatie gedaan. Het Kiekhuus heeft extra camera’s aangeschaft ter beveiliging van het museum, omdat het nu toch vaker dicht is. En heeft tevens nieuwe vlaggen aangeschaft om de zichtbaarheid van het museum te verbeteren.