Eerst was ik nog thuis aan het werk, maar inmiddels zijn onze kantoren weer geopend. Niet alleen voor afspraken, maar ook voor inloop. In het begin was het nog wat onwennig, want na een klantbezoek desinfecteren we het bureau en de stoelen en ventileren we de ruimte. En koffie drinken doen we uit kartonnen bekers. Net zoiets als bier drinken vanuit plastic bekers.

Het is heerlijk om onze leden weer welkom te heten op kantoor. En hopelijk mogen we ook snel weer iets te drinken aanbieden. Onze leden geven op hun beurt ook aan dat ze het fijn vinden om weer naar kantoor te kunnen komen. Niet alleen voor het regelen van de verzekeringen of het indienen van een declaratie, maar met name voor het persoonlijke gesprek. Heel voorzichtig wordt er links en rechts weer gesproken over de aanstaande zomervakantie. Voor veel mensen toch een fijne afwisseling na een intensieve periode waar veel is veranderd.

Interessant om van mensen te horen hoe ze omgaan met veranderingen en welke impact het heeft. Het maakt ons creatief en flexibel(er). Dit staat los van het verdriet van nabestaanden die afscheid moesten nemen van hun dierbaren of (ex) patiënten die moeten knokken om te herstellen.

Ook aan de kinderen merk ik dat de schoolvakantie eraan zit te komen. De oudste heeft inmiddels zijn boeken al ingeleverd en verheugt zich op maar liefst 8 weken vakantie. De andere 5 moeten door tot en met 3 juli 2020. De oudste zoon van Esther zit in groep 8 en gaat volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs. Door alle corona perikelen is hij (en velen met hem) niet in staat gesteld om groots afscheid te nemen van de basisschool. Die gedachte maakt mij toch wel verdrietig. Hoe mooi is het om samen met klasgenoten op te treden in de musical en op kamp te gaan?

Onbetaalbare herinneringen!
Over herinneringen gesproken. Samen met de kinderen hebben we de avondvierdaagse gelopen. Afgelopen zaterdag de laatste etappe….maar liefst 11 kilometer. Uiteraard met een traditionele beloning in de vorm van snoep. En bij thuiskomst met allen pizza`s maken en bakken.Ja, ik weet het. In mijn vorige artikel kon u lezen dat ik bezig was met mijn eeuwige strijd tegen de overtollige kilo`s. En nee, daar ben ik niet mee gestopt. Het doel is om uiteindelijk een gewicht na te streven met 2 cijfers. En daarnaast zou ik graag 10 kilometer willen hardlopen. Om beide doelen na te streven heb ik contact gezocht met Menke Knol van Leefvit. Zij heeft een hardloopschema opgesteld waarbij ik in een periode van 8 weken kan opbouwen naar een duurloop van 10 kilometer.

Daarnaast vinden Esther en ik het fijn om te fietsen. Omdat we afgelopen periode druk waren geweest met verbouwen, werken en lesgeven, hebben we onszelf getrakteerd op een weekendje Julianadorp aan Zee. Op de zaterdag staken we met de boot over naar Texel. Mijn ouders waren daar voor vakantie en met zijn vieren hebben we een rondje Texel gefietst.

Al met al liep de teller dat weekend op naar 180 fietskilometers. Moe maar voldaan gingen we op zondag weer naar huis. Enthousiast ging in de volgende dag op de weegschaal staan in de veronderstelling dat de inspanning ten koste zou gaan van de kilo`s. Helaas, zelfs aangekomen.

Jeroen Mulder
Adviseur Univé Wolvega