Op vrijdag 22 september heeft Unive Noord-Nederland in samenwerking met lokale partners op diverse locaties een gratis autocheck uitgevoerd. Deze check is er voor bedoeld om mensen te wijzen op een aantal eenvoudige oplossingen om veiliger met de auto aan het verkeer te kunnen deelnemen. Op die manier worden risico’s voorkomen en schade beperkt.

Univé maakt deel uit van de gemeenschap waarin ze is geworteld en waar Univé graag iets voor wil betekenen. Vanuit dat gevoel kwamen nu, op vrijdag 22 september, de medewerkers in actie om de veiligheid in hun omgeving te bevorderen. Dat gebeurt vanuit alle lokale winkels, verspreid over het land.

Op de locatie in Wolvega stonden tussen 9.00 en 13.00 uur de medewerkers om mensen te helpen auto’s veiliger te maken. Zo worden sterretjes in de voorruit hersteld, de bandenspanning gecontroleerd, de kentekenplaten en lifehammers vastgezet, de autoruiten en koplampen speciaal gereinigd en de verlichting nagelopen. Voor de gecontroleerde wagens is een Goodiebag beschikbaar met materiaal voor verkeersveiligheid.

Ruim 35 auto’s zijn voorzien van een check terwijl de eigenaar van de auto kon genieten van een kop koffie.

Deze actie vond plaats met Autotaalglas en Schadenet Van den Brug uit Heerenveen.