Univé-adviseur Rienk Wiersma met prijswinnaar meneer Bakker

De coronacrisis raakt iedereen op zijn of haar manier. Soms in het persoonlijk leven of op het gebied van gezondheid, soms zakelijk. Ook in Wolvega zijn veel bedrijven te vinden die het tijdens de coronatijd erg zwaar hebben (gehad). Stichting Sweet Future wil ondernemers laten zien dat ze er niet alleen voor staan.

Dat wil de stichting doen door samenwerking binnen het bedrijfsleven in Wolvega te bevorderen, omzet te genereren en te stimuleren en door een fonds op te richten waar ondernemers een financiële bijdrage kunnen aanvragen. Bedrijven die in de problemen gekomen zijn door externe factoren zoals de coronacrisis en geen aanspraak kunnen doen op bijvoorbeeld ondersteuning vanuit de overheid, komen in aanmerking.

Verrassingsenveloppen
Met allerlei gezamenlijke acties wordt geld ingezameld voor dit fonds. Eén van die acties is Vrienden van Wolvega en de Sweet Future Drive Thru-actie. In speciale verrassingsenveloppen zaten waardebonnen van bedrijven uit Wolvega. Wie een envelop kocht, wist dus niet wat erin zat. Leuk, want zo komen mensen ook in aanraking met winkels waar ze normaal niet komen. Ook zit er een QR-donatiekaart in de envelop, waarmee kopers een donatie aan het fonds kunnen doen.

Univé-fiets
Natuurlijk deed Univé Noord-Nederland met haar winkel in Wolvega ook mee aan de actie, omdat we graag lokale ondernemers steunen tijdens deze moeilijke tijd. Mensen die een envelop kochten, maakten kans op onder meer een mooie Univé-fiets. De heer Bakker kocht zo’n verrassingsenvelop en won de fiets, die werd overhandigd door Univé-adviseur Rienk Wiersma.