Verpleeghuis Vliethoven heeft drie woonafdelingen: de Kwelder, de Wierde en de Polder, allemaal op de begane grond. De Polder is ingericht voor mensen met vooral lichamelijke klachten die voor langere tijd in Vliethoven wonen. Op de andere drie afdelingen wonen ouderen met psychogeriatrische aandoeningen.

Sommige ouderen wonen hier permanent, anderen tijdelijk. We streven naar een huiselijke sfeer. De woonkamers zijn gezellig ingericht met de meubels en persoonlijke spullen van de bewoners. Ook huisdieren hebben hun eigen plekje. Alle bewoners hebben een eigen eenpersoonskamer. In onze kleinschalige nieuwbouwwoningen op ’t Loug wordt volgens het concept kleinschalig wonen geleefd. In de huizen wordt een eigen huishouding gevoerd. Zo wordt er dagelijks gekookt en doet men zelf de was.

Nu de ouderen weinig bezoek mogen ontvangen en er zelf niet op uit kunnen is het voor hen een lastige tijd. Daarom is het heel fijn dat er heel veel knutselspullen, kleurboeken, (voor iedere huiskamer), zachte blikken spellen en visspellen konden worden gekocht. De bewoners en medewerkers zijn er heel erg blij mee.

Meer informatie: www.dehoven.nl/wonen/locaties/vliethoven

Univé vindt niet alleen goede zorg belangrijk. Het welzijn van ouderen staat voorop. Daarom is er een bedrag gedoneerd aan verpleeghuis Vliethoven om in deze moeilijke tijd met elkaar extra plezier te kunnen beleven.