Op zaterdag 20 maart 2021 deden ruim 30.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Zij maakten zo’n 4500 gebieden zwerfafvalvrij. Want zwerfafval verdwijnt alleen wanneer iemand het opruimt. Niet alleen particulieren van jong tot oud namen deel aan de opschoonacties, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten staken de handen uit de mouwen.

In Winsum hielpen Univé-leden, medewerkers en leden van voetbalvereniging Winsum onder andere mee. Ze gingen gewapend met handschoenen, prikstokken en vuilniszakken op pad om hun eigen buurt op te schonen. Onder de deelnemers van vv Winsum werd een mooie voetbal verloot.


Ook werd een oproep geplaatst op de facebookpagina van Happy Stones Winsum om het nuttige en het aangename te verenigen. Oftewel, prachtige stenen zoeken en tegelijkertijd je eigen buurt schoon houden. Dit bericht werd al gauw op diverse andere plekken gedeeld. En dat had effect! Er zijn, naast de inzet vanuit vv Winsum, in twee dagen tijd meer dan 65 opschoonpakketten uitgedeeld aan allemaal enthousiaste ouders, kinderen, volwassenen en grootouders! Oftewel, meer dan 80 enthousiaste deelnemers!

Maar je buurt schoon houden doe je niet voor één dag! Een schonere en daarmee ook veiligere buurt creëer je samen. Zorg voor je buurt en zorg voor elkaar!

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.


Meer informatie: https://www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Bekijk een impressie van de dag: