Elke eerste maandag van de herfstvakantie is het weer zover... de Baistemaart in Winsum. Waar het ooit begon met alleen grootvee (de koeien, paarden ezels etc.) heeft in de loop der jaren ook kleinvee (kippen, vogels, konijnen etc.) podium gekregen op de Baistemaart.

Jaarlijks is hier voor jong en oud van alles te beleven, naast vele dieren zoals koeien, schapen, paarden en pony's maar ook kleiner vee die je kunt gaan bekijken kun je hier over de landbouwbeurs lopen of inkopen doen op de warenmarkt. Een mooie mengeling van koopwaren, attracties, maar ook een aantal maatschappelijke organisaties en Winsumer ondernemers.


Univé was in 2019 ook aanwezig. Bezoekers van de Baistemaart konden zich laten informeren over de mogelijkheden tot voorkomen, beperken en verzekeren van risico's. Daarnaast konden de bezoekers een kans maken op het winnen van een Univé fiets door het invullen van prijsvragen die betrekking hadden op de Univé fietsverzekering.

Tijdens de Baistemaart werden er ook verschillende demonstraties gegeven, zoals een demonstratie schapen drijven of jachthonden training. Om zo de jeugd, boer, burger en buitenlui kennis te laten maken en eventueel te inspireren.

Meer informatie: http://baistemaart.nl

Bekijk hieronder een impressie van 2019: