Op Vrijdagmiddag 3 april 2020 ontvingen een groot aantal bewoners van verzorgingstehuizen in regio Roden een mooie bos tulpen om hen een beetje op te fleuren in deze bizarre tijd.

Flower-power-child Bennie heeft voor dag en dauw in de Univé (tulpen)bus de vracht geladen en op drie locaties verdeeld.

Van daaruit zijn medewerkers van Univé uit de regio, op pad gegaan en heeft ieder zijn of haar eigen volgeladen auto om de tulpen te bezorgen.

Zo zijn er maar liefst 700 tulpenbossen gegaan naar tehuizen in:

Men was erg blij met dit leuke gebaar voor de bewoners. Ook was er gedacht om de balies en de gemeenschappelijke ruimtes van de medewerkers te voorzien van een bloemetje.

Natuurlijk is tijdens deze leuke en geslaagde actie altijd rekening gehouden met het behouden van de gepaste afstand van 1,5 meter.

Op maandag 24 april 2020 werden ook oudere leden van Univé verrast met een bloemetje om hen een hart onder de riem steken. In totaal hebben 30 medewerkers deze dag maar liefst 820 bossen tulpen bezorgd.

De leden waren blij verrast door deze actie. Vaak ontstonden er mooie gesprekken bij de voordeur (op gepaste afstand). Ook werden medewerkers soms uitgenodigd om even binnen verder te kletsen, wat aangeeft dat er dat er veel eenzaamheid is. Helaas konden zij niet ingaan op deze uitnodigingen.

Achteraf zijn er ook veel bedankjes via de mail binnengekomen. Hieronder één van de lieve berichtjes.

Hallo Unive

Wat een verrassing als er vanmorgen bloemen gebracht  worden, daarvoor hartelijke dank.

Wij stellen dit zeer op prijs.

Ook de medewerkers die de bloemen hebben uitgedeeld waren enthousiast. Het was fijn om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan welzijn van onze leden in deze onwerkelijk tijd.