Jeu de boulesclub “De Entekoele” telt ruim 70 leden, die wekelijks hun sport beoefenen op de 14 banen bij camping “De Entekoele”, gelegen in het bosgebied van de Falieberg in Zuidwolde. Er wordt recreatief gespeeld in onderlinge competities en toernooien. Indien de weersomstandigheden het toelaten wordt er het gehele jaar door gespeeld

Op 14 oktober 2019 om exact 13.00 uur waren 44 leden van de Jeu de Boules Club “de Entekoele” aanwezig om samen deel te nemen aan het traditionele Univé Herfsttoernooi.

Na een korte uitleg en na de mededeling dat vandaag iedereen in de prijzen zou vallen begon men enthousiast aan de 4 te spelen partijtjes.
Elke partij duurde maximaal 35 minuten en na de eerste 2 partijen was er een pauze gepland. Zowat aan het eind van de 2e partij werd het iedereen duidelijk dat het hier een herfsttoernooi betrof, want het begon te regenen.
Een beetje langere pauze deed de regen weer verdwijnen en zelfs een voorzichtig zonnetje kwam achter de bomen van het Faliebergbos zo nu en dan te voorschijn.De spanning steeg, de stemming ook terwijl het merendeel van de deelnemers de moed een beetje liet zakken omdat de persoonlijke resultaten behoorlijk tegen vielen. Maar na alle partijen te hebben gespeeld werd het toernooi in de kantine voortgezet.


Inmiddels waren de standen in de computer verwerkt en werden de prijzen uitgestald waaronder een zeer groot aantal chocoladerepen. (er was immers voor iedereen een prijs!) De eerste prijs werd gewonnen door Koos Stuiver, op de voet gevolgd door Jaap Tigelaar en Jannie Dunnewind als derde.  De poedelprijs was voor Jannie Snijder.


Onderschrift foto.
Vlnr. Jaap Tigelaar, bekerwinnaar Koos Stuiver, Jannie Dunnewind.

Meer informatie over de Jeu de Boules vereniging: www.jdb-entekoele.nl